2018 är här, är du här…

2018 har börjat och vi lämnar 2017 bakom oss med blandade minnen.

Och så här i början på året har några av oss har antagit oss utmaningar genom nyårslöften och målsättningar inför 2018, nu ska de bara genomföras och uppfyllas. Vilket kräver beslutsamhet och tålamod eftersom det kommer uppstå prövningar och motgångar. Dessa i sin tur kan bli ursäkter till att avbryta det vi har påbörjat.

Jag pratade med en vän på gymmet idag och vi pratade om året som gått och hon berättade för mig att hon tränat utan mål eller struktur under nästan hela 2017. Men i år hade hon skapat en struktur men inget mål än så länge. Men med aningen en struktur eller ett mål så kommer uppgiften bli meningsfull och lättare att utföra.

Med en struktur så vet du vad du ska göra. Den ska du se till att skriva ner för att kunna påminna dig om vad det är du ska göra, tex ett träningsschema som beskriver i grova drag eller med exakt precision vad det är du ska träna.

Har du bara ett mål uppsatt så kommer träningen bli meningsfull eftersom du vet vad du ska uppnå och kan därför forma/strukturera din träning efter målet.

Men har du inget dera så kommer du med stor sannolikhet känna dig lite vilsen och kanske meningslös i din träning. Eftersom det inte finns någon tydlig mening med uppgiften förutom att du har för avsikt att må bra. Så se till att skaffa dig antingen ett mål, en struktur eller båda två för att din träning ska kännas meningsfull och tydlig….

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *