22 minuter om dagen

Vad hinner vi på 22 minuter egentligen?

Det hänger lite på vår fantasi och kreativitet och träningskunskap vill jag påstå. Du kan få två tuffa 10 minuterspass med 2 minuters vila. Men ge det en liten uppvärmning och en kort stretching efter för att vara snäll mot kroppen. 4 minuter innan och 4 minuter efter… men de räknas inte in för att få ihop 30 minuter 😉 Klart du får räkna in dem, det är upp till var och en. Men det behöver inte vara svårare än så när du tänker på hur du ska lägga upp det.

10 minuter kan delas upp i intervaller om, tex, 45 arbetssekunder, 15 vilosekunder och 10 stycken träningsövningar som upprepas i två omgångar. Det blir 20 minuter totalt.

I början så handlar det mer om att du utför din aktivitet. Efter ett tag när det börjar bli en vana då hänger det mer och mer på ansträngningen, hur trött du kan göra dig på 22 minuter. Ett annat problem, beroende på hur man ser det, är att mejsla in de där 22 minutrarna varje dag.

Med tanke på att alla inte verkar ha 22 minuter över så kan det bli tufft att få till dem. Eller hänger det bara på prioritering av sysslor?

Kanske är det så enkelt, att något av det där som vi anser är galet viktigt (telefonsurf, datorsurf, platt-/paddsurf, tv-zappandet, soffliggandet m.m.) kan bortprioriteras för att skaka fram 22 minuter för en något bättre hälsa. Upp till var och en säger jag…

Använd tidagaren på mobilen eller ladda ner en intervall timer-app för att lättare hålla rätt på tiden. Eller en gammal digital äggklocka fungerar utmärkt.

Träningsexempel:
45 sek – Armhävningar
15 sek – Vila
45 sek – Situps
15 sek – Vila
45 sek – Benböj med kroppen
15 sek – Vila
….. Osv…

Fortsättning följer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *