Individuella målsättningar

Det här har jag skrivit om tidigare men det är alltid värt att återkoppla och blicka tillbaka ibland. Klicka här så kommer du till inlägget. Gjorde även ett Instagram-inlägg  25/5 2017 om S.M.A.R.T. målsättning.

Ett mål, ett riktigt bra mål ska vara personligt och om jag återkopplar till det jag redan börjat med så kan vi väl hålla oss till den personliga hälsan. Bara du känner dig själv bättre än någon annan. Du har tankar och önskningar om vad du vill uppnå. Alla är vi olika. Men för egen del så ser jag mig själv, hålla på med träning i någon form som en gammal man. Träningen kommer med sannolikhet förändras med åren pga fysiska och mentala förutsättningar men de ska inte få hindra mig från att inte träna. Det är min långa målsättning, att aldrig behöva sluta röra på mig.
Hur är det för dig?
Har du satt något mål?

Vill du förändra eller uppnå något som du inte har eller inte är i närheten av idag? Nästan allt är möjligt om du bara är konsekvent och gör vad som krävs!

Jag nämnde tidigare, S.M.A.R.T., som är en tydligt formulering av hur ett mål kan skapas och staplas upp i en tydlig form.

S – specifikt, det ska vara tydligt och personligt.
M – mätbart, vad ska du utföra, när ska det utföras, hur ska det utföras.
A – angeläget, det ska vara personligt och betydelsefullt, värt att kämpa för.
R – realistiskt, sätt ett rättvist och möjligt mål, ett som du inte går sönder av eller klarar för lätt.
T – tidsbestämt, när ska målet nås, datum och tid att arbeta mot.

  • A står egentligen för Accepterat men jag tolkar det som något man använder när en grupp ska arbeta mot ett gemensamt mål. I detta fall är det du som person som ska arbeta mot ditt mål och då är Angeläget en bättre term att använda sig av.

Som du kanske ser så skiljer det sig lite på de engelska orden för A en del också.

Placera det sedan synligt för dig, på kylskåpet, i telefonen, på skrivbordet, i badrummet. Det kan vara tufft att sätta det på papper och sen titta på lappen varje dag tills den tidpunkt som är satt för att komma i mål. Men det kan vara enda sättet att hålla fokus och vara konsekvent i ditt agerande. Och varje dag eller stund som inte ägnas åt att skapa bra förutsättningar för att komma i mål är spullen tid. Samvetet ska ha sin dos av detta. Men kom också ihåg att det finns diverse orsaker som kommer att förstöra möjligheter, räkna med det. Se därför till att planera in diverse raster, vila, hur du ska lösa och skapa möjligheter i möjliga ögonblick som kan uppstå.

Planering och prioritering kan vara avgörande många ggr. Var konsekvent och fokuserad på din uppgift så kommer målet bli ett fantastiskt avslut i denna process.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *