Målsättningar

Har du några?

Målsättningar känns lite som ett sätt att leva. Det är inte alla som har dem. Jag är inte precis uppvuxen med att arbeta mot mål. Jag är mer uppvuxen som en samlare om jag ska välja en form eller benämning. Mål för mig har kommit senare i livet. Det finns mål som följt mig genom livets gång, ett är min träning. Ett konkret mål jag minns var när jag var 16-17 år och hade mönstrat inför lumpen. Det var inte så att jag fick någon jägartjänst eller så men jag blev en soldat, kort sagt. Men då bestämde jag mig för att jag skulle vara i bra form när jag ryckte in. Tror det var runt 1990, vilket betydde att jag hade 4 år på mig att träna. Jag kan inte påstå att jag är nöjd så här i efterhand men det har med att göra att jag har mer kunskap idag än för 28-30 år sedan… (galet vad tiden går). Men det minns jag ialla fall att jag skulle vara i form. Det var ganska mycket tid att förbereda sig på. Idag tänker vi inte riktigt så med vår träning känns det som. Vi är äldre och borde tänka mer långsiktigt när vi inte är i god form. Många får för sig att de ska göra en svensk klassiker och sätter hjulet i snurr för att påbörja det redan i år men har typ inte sprungit, cyklar eller simmat en kilometer på flera år. Det är då knävärk och hälsporre kommer som ett slagskott. Och vi kanske inte klarar av att genomföra vår målsättning.

Jag läste detta och det är kanske lite fel att jämföra med men det är ändå en målsättning över tid…

Jag menar, jag började hemma på baksidan. Det är en galen känsla för ända sedan jag var fyra år har det byggts upp till det här. Då var det en meter och nu har allt gått så snabbt. Jag tittar på 6,17 och känner mig, jag vet inte, nostalgisk
– Armand Duplantis 4 februari 2020

Men jag tycker ändå om resonemanget… det började med en meter på baksidan och nu är han uppe på 6,17 meter inomhus bara något datum efter denna artikel i Aftonbladet.

Ha målsättningar, långa som korta, några ska uppnås andra ska arbetas mot för att nås. Det kommer att ske med olika resultat men se de mindre bra eller mindre framgångsrika resultaten som just resultat, inte misslyckanden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *