Min första klient…

Jag avslutade nyligen ett samarbete med min första adept/klient och hon har gjort ett strålande jobb under 12 veckors tid. Lärorikt för mig och framförallt för henne, Fia, som har utfört och presterat under denna tid.

Vi startade med dessa siffror/mått i början på februari, vecka 6:

Vikt 96 kg
Midja 112 cm
Rumpa 121 cm
Lår 69 cm
Överarm 39 cm

Och efter 12 veckor, i slutet på vecka 17, fick vi dessa resultat:

Vikt 96 – 86,8 = 9,2 kg (9,5%)
Midja 112 – 90 = 22 cm (19,6%)
Rumpa 121 – 104 = 17 cm (14%)
Lår 69 – 63,5 = 5,5 cm (8%)
Överarm 39 – 34 = 5 cm (12%)

Totalt 49,5 cm minskning på fyra mätpunkter och 9,2 kilo lättare. Det är bra jobbat enligt mig.

Vi har inte utfört någon mirakelkur, inga kosttillskott ingen extra hård träning i någon form. Bara bra mat som var anpassad för henne samt i viss mån för familjen för att det skulle bli lätt att anpassa maten. Ett enkelt träningsschema som följs i mån av tid och möjligheter men ett krav var 30 minuters pulshöjande aktivitet om dagen och styrketräning hemma/ute 2-3 ggr per vecka. Allt utöver det är bara bonus. Fia var mer aktiv än det här och lät inte sin ischias stoppa henne, den stoppade henne i vissa moment och kunde då inte utföra alla övningarna. MEN hon slutade inte träna…

Det visar bara hur viktigt ett mål kan vara för framgång och positiva resultat, något som fick henne att fokusera och ta sig igenom matlagning, träning och vardag oavsett bra eller dåliga dagar. För hon hade dåliga dagar.

Och förhoppningsvis har vi också skapat beteenden, vanor och rutiner som gör att dessa siffror kommer att ändras i positiv riktning framöver också. Mycket hänger på målet men bara att bibehålla sina resultat är en stor bedrift i sig och inte falla tillbaka flera steg för att sen behöva börja om från början, igen. Det handlar om kunskap och förståelse och det är något jag vill lära ut och inspirera mina klienter att uppnå. För det handlar om resten av våra liv, att orka bibehålla kontrollen över rutiner, beteenden och vanor. Vi begår alltid lite misstag eller gör några snedsteg och då är det viktigt att snabbt hamna i rätt spår igen. Vänta inte till måndag för att börja om, gå tillbaka i rätt spår på en gång. Annars kan det snabbt eskalera i fel riktning och hamnar kanske då i ohälsosamma cirklar igen.

Medvetenhet och självkontroll är nödvändigt att ha eller skapa sig för att lätt och snabbt hamna i rätt banor. Och det får du genom kunskap och vetskap om kost, näring och motion.

Det är där jag kommer in i bilden… Kanoncaochen!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *