Orsak, Verkan, Resultat

22 minuter om dagen kan vara den avgörande faktorn för många saker i livet som kommer. Det är klart vi ska leva här och nu. Men det som vi gör här och nu, kommer att påverka det som kommer senare. Och det är inte för sent att sätta igång och röra på sig för att påverka sin egen framtid.

22 minuters ansträngning här och nu kan var det som gör att vi inte får den där infarkten när gräs och löv skall krattas inför våren eller hösten. Det kan också vara det som håller ihop den där lårbenshalsen när isen lägger sig på trottoaren första gången en kall novemberdag. Det kan också vara avgörande om vi är på väg att kollapsa i form av stressrelaterade faktorer. Då kanske det är värt 22 minuter om dagen helt plötsligt.

22 minuter är cirka ⅓ av en timma = 1,52 % på ett dygn
2,5 timmar av en vecka är 1,48 % och lika mycket utslaget på ett år, 1,48%.

1,48 % av din årliga tidsförbrukning, 130 timmar, behöver du lägga på din personliga hälsa i form av fysiska aktiviteter som påverkar din muskelprestation i positiv riktning. Minst en ¼ av årets timmar (2200 timmar = 6 timmar/ dygn) bör tillbringas i säng för att få god sömn. Slarvar du med detta kommer det ge dåliga resultat för din hälsa och du har inte möjligheten att välja vilka resultat, det gör din kropp åt dig med diverse förvarningar som du förmodligen inte kommer lyssna på.

Det må låta lite hemskt, morbid och överdrivet men om vi kollar runt omkring oss och studerar våra nära och bekanta, nyheter och media så är det detta vi kommer upptäcka. Att det är dessa olika resultat som rullas upp och att i många fall så är orsaken fysisk inaktivitet i vardagslivet.

I grund och botten är det upp till dig, du väljer vad som är viktigt för din hälsa. Och kom ihåg detta:

Om du upptäcker att du gjorde ett dåligt val så kan du alltid göra nya val och förbättra dina hälsovärden. Det är inte försent, du har bara mindre tid på dig att påverka din hälsa ju längre åren går. Så ta tag i det nu eller snart, vänta inte för livet väntar inte på dig.

22 minuter är en lätt början…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *