Tankar – Motivation – Inspriation

Nyligen läste jag en väns bloggtext om tankesätt och blev inspirerad att lägga en extra tanke på det, gällande mitt eget skrivande om 22 minuters fysisk aktivitet om dagen (klicka på texten så kan du läsa den).

Det handlar ofta om att dina tankar styr dina handlingar i vardagen. Tänker du i positiva banor då blir troligen dagen bra, har du mindre bra tankar då blir dagen tuffare att ta sig igenom. Lika så när det kommer till den där hälsosamma biten. Om du väljer att skjuta upp dina 22 minuter till nästa dag, då kommer det med stor sannolikhet bli så resten av veckan och du fick inget gjort. Men om du väljer att åtminstone göra 15 minuter så har du gjort ett aktivt val som påverkar din hälsa i en positivt riktning, likaså kommer dina tankar förändras till de mer positiva tankarna.

Jag pratade med en annan vän om just träning för jag vet att han behöver det och jag vet att han mår bra av det, men han är lite av en periodare, lite av och lite på, då och då. I hans fall så finner han inte inspiration eller motivation för det, även fast den finns där, rakt framför ögonen på honom. Han bär den inom sig men kan inte hitta den. Jag kan se och höra den men han kan lixom inte plocka fram den.

Du kommer inte hitta motivation eller inspiration om du letar efter den. Du måste ta tag i den, tänka på den, framkalla den. Ibland är det på ditt ansvar helt enkelt. Jag tror och vet av egen erfarenhet att när du väl tagit tag i träning då kommer motivationen och inspirationen som ett oväntat brev på posten.

Jag kan lova dig det!!! Vänta inte, det kommer inte till dig om du inte anstränger dig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *